Nieuw gebit

Een nieuw gebit

Soms ontkomt u er niet langer aan. Uw heeft er alles aan gedaan, uw tandarts heeft er alles aan gedaan, maar uw gebit valt niet meer te redden. De één is blij dat het een nieuw gebit mag krijgen; na al die jaren eindelijk weer een mooi recht gebit. De ander heeft er meer moeite mee; niet meer het kunnen dragen van je eigen tanden. Omdat we weten dat het proces om een nieuw gebit te krijgen als best heftig ervaren kan worden zorgen we ervoor dat u stap voor stap bij het proces betrokken bent.

Gebitsprothese

Wanneer u een nieuw gebit krijgt, wordt er een gebitsprothese gemaakt. Een gebitsprothese gaat niet levenslang mee, om de 8-10 jaar moet het worden vervangen. Deze prothese kunt u zelfstandig uit uw mond halen. De meeste kosten voor een gebitsprothese worden vergoed vanuit de basisverzekering. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om u te laten informeren over de precieze vergoeding.

Nieuw gebit

Verzorging

Er bestaat vaak een misverstand over de verzorging van een gebitsprothese. Men denkt al snel dat er geen gaatjes in kunnen komen, dus dat het ook niet verzorgd hoeft te worden. Maar niets is minder waar. Net als een gewoon gebit wordt er aangeraden om de prothese twee maal daags te poetsen. Dit kan met een speciale protheseborstel met vloeibare zeep of een speciaal ontwikkeld reinigingsmiddel. Belangrijk is om geen schurende tandpasta te gebruiken. Naast het reinigen van het gebit is het van belang om ook uw kaken en gehemelte te poetsen. Dit kan met een zachte tandenborstel en tandpasta met fluoride. Het kan zijn dat er na enige tijd aanslag of tandsteen ontstaat op uw gebitsprothese. In dat geval kunt u het gebit professioneel laten schoonmaken.

   Gebitsprothese    Contact